08 ianuarie, 2011

Virtual vs Real...

   Probabil că nu te-ai gîndit niciodată că monitorul ăla la care te uiţi acum ţi-a acaparat viaţa mai mult decît ar trebui. Nu ştiu dacă ţi s-a întîmplat vreodată să nu îţi meargă calculatorul cîteva zile . Dacă ţi s-a întîmplat atunci sigur ai experimentat acel sentiment ciudat de izolare ,de parcă nu mai aveai cum să vorbeşti cu prietenii tăi, nu mai aveai ce să faci...nici măcar la fotografii nu te puteai uita pentru că şi alea erau acolo; totul era acolo!
  Şi poate nici atunci nu ţi-ai dat seama cît de dependent eşti de acest monitor şi de virtualul oferit de el . Dar acest virtual a devenit realitate şi îţi răpeşte tot oferindu-ţi, mai multe ... dar fără esenţă.Mergi pe stradă şi vezi copii care scot sunete de nave spaţiale, împuşcă, e in propriul joc chiar şi atunci cînd e pe stradă. Aceşti copii cînd se întîlnesc cu cineva bagă capul în pămînt ,cînd trebuie să spună un "Bună ziua" abia scoate vorbele pe gura; şi aşa ajungem să vedem principala consecinţă a monitorului: DESOCIALIZAREA şi TIMIDITATEA.
   Vorbeşti pe mess, îţi e mai uşor, mai comod, a devenit obişnuinţa de zi cu zi, dar încearcă să faci toate astea fată în fată.Cunoşti persoane noi pe mess, vorbeşti şi rîzi singur în cameră în fata unui monitor ajutîndu-te de simboluri şi smiley-uri să îţi exprimi stările.Rîzi cu ajutorul unui smiley.Îţi dai seama că acel smiley îţi schimbă individualitatea ta? Acel smiley cu ajutorul căruia tu îi arăţi interlocutorului că rîzi este folosit de milioane de oameni pentru asta.
   Nu crezi că ar fi mai plăcut să flirtezi cu cineva fată în fată? Ai simţi reacţii, ai auzi rîsul ,ţi-ar trezi emoţii. Pe mess există riscul să îndrăgeşti o imagine construită de tine, care să nu corespundă cu realitatea, să îţi creezi nişte aşteptări şi oricît de simpatică ar fi persoana pe mess e posibil să ai surpriza ca în realitate să nu îţi placă de ex: cum rîde sau cum arată, şi atunci apare ... dezamăgirea, şi asta pentru că te-ai amăgit singur pe tine.
   Acum pui un status pe Facebook,Messenger sau Odnoklassniki tot ce îţi trece prin cap, ce ai făcut azi sau unde te vei duce diseară pentru că trebuie să împărtăşeşti cu ceilalţi care îl vor vedea.Dar dacă nu erau toate astea? Oare te duceai în autobuz sau acasă la oameni necunoscuţi şi le spuneai ceea ce ai scris la status!Nu cred...Aşa că nu trebuie să uităm că orice, trebuie folosit cu măsură.Realitatea ne aparine ,Haideţi să ne folosim de ea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu