08 ianuarie, 2011

Alege-ti prietenii!...

De la fiecare persoană poţi învăţa ceva:lucruri bune sau rele,dar înveţi.De la unii mai mult , de la alţii mai puţin. Există şi oameni-animale şi oameni-obiecte şi oameni în adevăratul sens al cuvîntului.Trebuie să ştii să te porţi cu fiecare categorie diferit, pentru că dacă îi tratezi la fel sunt mari şanse să devii şi tu animal,obiect şi in mai puţine cazuri om.
   Omul-animal poate fi draguţ la început dar cînd te aştepţi mai puţin te muscă şi realizezi că e foarte sălbatic.Pe aceşti oameni trebuie să îi tratezi nu cum te trateaza ei, ci prin indiferenţă.De ce?Pentru că dacă cobori la nivelul lor rişti să nu te mai ridici. Sunt oameni fără respect,fără ratiune,care jignesc,care te atacă,care te-ar elimina cît mai repede.Legea junglei e foarte puternică la ei:cine e mai puternic supravieţuieşte.Şi din păcate cei mai mulţi oameni sunt animale.
   Omul-obiect e inofensiv.Unde îl pui acolo stă,dacă îi spui să facă ceva face,dacă îl întrebi ceva tace. Problema e că tot mai mulţi bărbaţi/femei îşi doresc să aibă un iubit obiect.E foarte practic uneori,şi nu-ţi dă bătăi de cap dar la un moment dat devii şi tu obiect.Oamenii nu sunt facuţi să vorbească cu obiectele.De exemplu,dacă vorbeşti cu un scaun,eşti şi tu un obiect sau eşti nebun.
   Oamenii-oameni sunt o adevărată binecuvîntare dacă îi ai ca prieteni.Omul prin natura lui este superior oricărui animal,deoarece are raţiune.Ştie să respecte,să comunice eficient,să ajute la nevoie,să fie demn de statutul pe care îl are.Evident ăi oamenii au defectele lor,pentru că nu au fost înzestraţi cu perfecţiune,dar poţi realiza o prietenie frumoasă cu ei dacă eşti şi tu la rîndul tău "Om".
   Un lucru foarte important în viată e să ne alegem prieteni model,cu care ne identificăm,care ne pot învăta ceva util,care ne ajută la nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu