08 ianuarie, 2011

Kaka-Un Fotbalist În Slujba Lui Isus...

Ricardo Izecson dos Santos Leite, e cunoscut publicului larg sub numele de Kaka.
In finala din 2007 a Champions League , “Kaka”, pe langa faptul ca si-a adus contributia la victoria echipei sale AC Milan impotriva celor de la Liverpool, a transmis un mesaj lumii intregi: “eu apartin lui Isus”. In acelasi an castiga impreuna cu AC Milan Liga Campionilor si titlul de cel mai bun fotbalist din lume al anului.
In 2002, cand Brazilia a castigat Campionatul mondial de fotbal din Coreea – Japonia, Kaka a ingenuncheat pe terenul de fotbal si a inceput sa se roage iar pe tricoul cu care juca scria “I belong to Jesus”. Acelasi mesaj sta scris si pe ghetele lui, iar ori de cate ori inscrie cate un gol nu uita sa multumeasca lui Dumnezeu indreptand degetele catre cer. Un alt lucru care din pacate este foarte rar in lumea fotbalului si nu numai, este acela ca fost virgin atunci cand s-a casatorit.

In ciuda faptului ca castiga foarte multi bani, aproximativ 145.00 de lire sterline pe saptamana, el nu s-a lasat atras, ca si alti fotbalisti dealtfel, in capcana dezmatului cu masini, femei, sau alte lucruri . El a declarat: “Familia mea, credinta in Dumnezeu si Isus, sunt lucrurile care determina viata mea. Vreau sa-mi traiesc viata intr-un mod demn si sa stau aproape de Dumnezeu.
Kaka s-a nascut pe 22 aprilie 1982. La varsta de 12 ani a inceput sa aiba o relatie personala cu Dumnezeu. S-a botezat in acelasi an (1994), iar din acel moment a inceput sa traiasca alaturi de Dumnezeu si sa afirme ca doar „credinta este acea care poate decide ca ceva sa se intample sau nu”.
La varsta de 18 ani, in viata lui Kaka a intervenit un eveniment ce avea sa ii marcheze intreaga viata. In luna octombrie a anului 2000 a mers in vizita la bunicii sai din Caldas Novas, Brazilia. Aflat pe marginea unei piscine, el a alunecat cazand in apa putin adanca. In urma incidentului, Kaka s-a lovit, dand cu capul de fundul piscinei, sucindu-si gatul si fracturandu-si o vertebra. Aflat intr-un scaun cu rotile, gandurile jucatorului Kaka erau departe de fenomenul fotbalistic, indreptate catre Medicul Suprem. Creatorul universului a facut minunea mult asteptata, si anume faptul ca l-a vindecat, iar vindecarea a fost una completa. Referindu-se la acel moment, care putea pune capat carierei sale de fotbalist, Kaka spune: “In timp ce doctorii vorbeau de noroc, familia mea vorbea de Dumnezeu. Intorsi acasa, i-am multumit cu totii, pentru ca mana Lui a fost cea care m-a salvat. Nu pot sa explic, dar dupa acea experienta m-am apropiat de Dumnezeu.Eram mai mult in acelasi gand cu El. In acel moment eram intr-adevar nascut spiritual.”
Dupa accident Kaka a avut nevoie de aproape un an pentru a se reface si pentru a juca din nou fotbal la prima echipa a clubului Sao Paolo din Brazilia. Dupa ce a revenit pe gazon, cariera lui de fotbalist avea sa infloreasca. In anul 2003 ajunge la clubul italian A.C. Millan pentru suma de 8,5 milioane euro.
In 2007 a declarat in Vanity Fair: “Caut sa fiu un model in club, caut sa arat ce a facut Dumnezeu pentru mine si ca El poate sa faca acelasi lucru si in vietile altora. Nu-mi pot imagina viata mea fara Isus Hristos. Tot ce am indeplinit, tot ce Dumnezeu a facut in viata mea, a fost pentru ca Dumnezeu a avut un plan si un scop cu mine”.
Intr-un interviu acordat organizatiei Sportivii lui Hristos, Kaka a declarat: “Celor care deja il aveti pe Isus, va spun: ati facut cea mai buna alegere si sunteti in cea mai buna echipa. Mergeti inainte. Nu renuntati. Lupta e mare, dar nu putem castiga decat daca suntem de partea lui Isus. Pe acei care inca nu si-au predat viata lui Isus, ii intreb: Ce faceti in afara acestei echipe!? Veniti sa invatam Cuvantul lui Dumnezeu, veniti sa vedeti cine este Dumnezeu cu adevarat. Nu mai mancati prajiturele, cand Dumnezeu va ofera un banchet. Biblia spune ca El va face mai mult decat credem sau gandim noi, si asa este. Daca Dumnezeu nu ar fi fost in viata mea, cu siguranta viata mea nu ar fi fost viata pe care o traiesc acum”.
De asemenea, el a mai declarat: „Familia mea, credinta in Dumnezeu si Isus, sunt lucrurile care imi determina viata. Vreau sa-mi traiesc viata intr-un mod demn si sa stau aproape de Dumnezeu.“
Kaka s-a casatorit la varsta de 23 de ani, pe 23 decembrie 2005, cu Caroline Celico la biserica Evanghelica Nascuti din nou in Hristos din Sao Paolo. Primul lor copil, Luca Celito Leito s-a nascut in Sao Paolo pe 10 iunie 2008.
Fotbalistul se roaga in fiecare zi, intotdeauna poarta Biblia cu el oriunde merge, iar muzica preferata este cea gospel. Este de asemenea membru in organizatia “Sportivii brazilieni pentru Hristos” care ii include si pe castigatorii cupei mondiale Edmilson si Lucio. Din 2004 a slujit ca ambasador impotriva foamei pentru Progamul Mondial Hrana Natiunilor Unite.
In 2006 i-a reprosat selectionerului Braziliei, Carlos Alberto Parreira, faptul ca le-a permis colegilor sa faca sex in timpul Campionatului Mondial de fotbal si, tot in acelasi an, Kaka se declara mindru de faptul ca s-a casatorit virgin. Kaka este un crestin exemplu si este cunoscut ca fiind el „un tip calm, rabdator, sincer, care merge la biserica si a carui carte preferata este Biblia”. Idolul sau este Isus, iar versetul preferat este Filipeni 4:13 „Pot totul in Hristos, care ma intareste.”
Intr-o lume in care non-valorile sunt ridicate la rang de valori, intr-o lume in care invatam „lectii de viata” de la vedetele de pe ecran… in aceasta lume avem cel putin un exemplu (si sunt mult mai multe) de un tanar dedicat Cerului, tanar pe care banii, faima, frumusetea si talentul nu l-au infumurat, ci l-au responsabilizat si l-au facut constient de fapul ca, daca este cineva sau are ceva este datorita lui Isus Hristos. Acest tanar a spus intregii lumi despre Hristos si despre ceea ce a facut El in viata lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu